zondag 26 juni 2011

Op een regenachtige zaterdag

wil je niets ondernemen. tenminste ik. Dan is het als vanzelf joggingbroekenweer. En heb je de hele dag de angst dat iemand aanbelt, en dan je dan open moet doen in die outfit. Cosmetisch niet verantwoord. Nou zo'n dag was het gister. Ik was nog wel even met meisje Plurkie naar het dorp geweest. Ja ja door de regen, kon ik eindelijk eens de regenkap van mijn Bugaboo uittesten. Helemaal nat geregend thuis, dus die heerlijke -zo niet flatteuze- outfit aan.


Ik had op het dorp allerlei leuke stofjes gescoord. Zelfs bij de kruidvat! Ik heb na aanleiding van deze tut een speelkleed to go gemaakt. Emma en Mona


En ik heb zelfs al foto's. Ongelofelijk, wie had dat gedacht?




dinsdag 21 juni 2011

Gewonnen!

Ik heb meegedaan met een super leuke Give Away van Effie. Ik volg haar super leuke blog. Nu heeft ze hele gave zeefdrukken gemaakt, en deed ze een Give Away. En wat ziet ik tot mijn verbazing? Ik heb een zeefdrukje gewonnen! Geweldig!

Nu wacht ik alleen nog op tijd om het nieuwe jurkje van meisje Plurkie op de foto te zetten. Ik ben bang dat dat pas van het weekend lukt. En natuurlijk maak ik ook een foto van de zeefdruk als ik hem gekregen heb! 

Nog 1,5 week werken, dan 6 hele weken vakantie! 

zondag 19 juni 2011

Recycle jurkje

Ik heb vandaag maar liefst twee t-shirts van mij omgetoverd in een prachtig jurkje voor meisje Plurkie.


Ik heb deze tutorial gebruikt van Make it and love it . Ik heb het wel een beetje aangepast. Ik had geen klein     t-shirtje in maat 86 dat ik wilde verknippen, dus heb ik als basis een romper gebruikt. Ik wilde nu een foto maken, maar dat wordt niets in het donker. Dus..morgen!

zaterdag 18 juni 2011

Speldenkussen


Speldenkussentje....schattig toch? En nog handig ook!

En dit valt ook onder recykleren, want hij is gemaakt van een jurkje van meisje Plurkie die ze niet meer past! Schattig stofje toch?

dinsdag 14 juni 2011

Verder met de Missie

Nou, Meisje Plurkie wordt groot. Ze is uit haar hele leuke Hema spijkerbroek gegroeid. Qua lengte zou het nog wel even kunnen maar rond haar bovenbeentjes past het niet lekker meer. Ze moet natuurlijk wel lekker kunnen rond kruipen. Dus in de doos met te klein spul.


Ik ben dus weer mijn verhuisdoos ingedoken en vond daar een bijna ongedragen erg mooie spijkerbroek van mij in. Ik ga nu proberen om zelf een spijkerbroek voor Meisje Plurkie te maken.


Ik heb even gezocht op het www en vond deze tut: http://while-they-sleep.blogspot.com/2009/12/make-your-own-toddler-jeans-easy.html


Ik ga aan de gang.

dinsdag 7 juni 2011

Bijna jarig..

Meisje Plurkie is bijna jarig. Dan wordt deze grote meid alweer 1!
Reden genoeg om een feestmuts te maken!


maandag 6 juni 2011

Leuk stofje deel 2

Het leuke stofje van mijn eerdere blog van vandaag was gelukkig nog niet op. Een jurk kon er ook nog uit! Hoe fijn is dat? Ik heb eens een nieuw modelletje geprobeerd. Nu heb ik al verteld dat ik niet met een patroon werk. Nou, nu ook dus niet. Weer een projectje gemaakt zonder degelijk patroon, maar door simpel te loeren naar een scherm en gokken. 


Hij is nog niet helemaal af, ik moet hem nog afwerken maar meisje is nogal sneu vandaag. Dus wil alleen maar bij mama zitten. En mama heeft ook de griep dus het was een half gaar dagje. Ik heb deze tutorial gevolgd: Snappy Toddler Dress - Prudent Baby

Geweldige plek trouwens! Echt een aanrader om elke dag even langs te gaan!

Rokje voor meisje Plurkie

Ik kreeg van mijn oma een heel erg leuk vrolijk stofje. Ik vond het randje zo leuk, dus ik heb het gebruikt voor een rokje. 



Tuniekje wordt halter jurkje



Hier is dan de foto van het jurkje dat ik gemaakt heb van een tuniekje van mij. Het sluit achter in de nek, en het heeft geen rugpand eigenlijk. Het is eigenlijk een rokje met alleen aan de voorkant een jurk. Is vast een woord voor maar ik heb er geen verstand van hahahaa.

zondag 5 juni 2011

Missie

Ik heb een nieuwe missie. Hmm das misschien wel een heel zwaar woord, maar goed. Het beestje moet toch een naam hebben. Voor mijn zwangerschap (meisje Plurkie wordt eind volgende maand 1) was ik eindelijk dun! Ik was iets meer dan 55 kilo afgevallen. Maar ja tijdens mijn -nietzoleuke- zwangerschap ben ik wel 35 kilo aangekomen. Terwijl ik helemaal niet kon eten van de misselijkheid. Nou goed, om een lang en vooral saai verhaal kort te maken, die kleren die ik eerst droeg pas ik natuurlijk niet meer. Daar hoef je geen rekenkundig wonder voor te zijn. Er staat hier dus een hele verhuisdoos vol met prachtige leuke en vooral veel te kleine kleren. Gemaakt van allerlei leuke stofjes!  Om mijn bron van frustratie weg te nemen ga ik die hele doos door worstelen om er leuke dingen voor leuke kleine kinderen van te maken!


Op het www zijn enorm veel weblogs te vinden met mama's die precies hetzelfde doen. Ik ben dus begonnen. Ik heb gister van een heel schattig tuniekje van mij en super jurkje voor meisje Plurkie gemaakt.


Ik werk helemaal niet met een patroon, tenminste ik loer een beetje naar het scherm van mijn laptop. En dan zet ik gelijk de schaar in mijn stofje om dan het hup in elkaar te zetten. Misschien niet helemaal de goede manier, maar het werkt voor mij! En in mijn geval is het wel handig, ik kijk hoe ik mijn kledingstuk kan gebruiken om er iets ander van te maken. 


Zodra ik weer mijn camera heb zal ik foto's maken van de jurkjes en rokjes die ik al gemaakt heb. Doe jij ook zoiets? Gebruik jij kleding die je niet meer gebruikt voor iets anders?

zaterdag 4 juni 2011

En hij is af, Lodger Marleen!


Hieronder dan eindelijk mijn eerste zelfgemaakte Lodger. En ik ben er heel ERG trots op. 
Het zijn wel heel erg slechte foto's, maar het geeft een idee. De binnenkant is zwarte badstof en de buitenkant lekker soepele katoen. De bies is ook van badstof. Wat geeft dat een troep met knippen! Niet normaal! Ik zag heel erg op tegen het maken van de knoopsgaten voor de capuchon. Maar die heb ik gewoon met de hand gedaan. Klittenband erop zodat hij mooi sluit. Heerlijk ding. Ik denk dat ik er ook eentje maak voor Meisje Plurkie. 


donderdag 2 juni 2011

Project: Lodger maken

Ik ben begonnen! Dat is op zich al een applaus waard. En ik ben zelfs al bijna klaar. Maar ja mijn zwarte draad is op. Idioot toch? Ik heb alle kleuren van de regenboog ruim op voorraad in mijn bak liggen, maar zwart? Nope. 


Vreselijk want hij is echt BIJNA af. Maar ja winkels dicht dus ook geen mogelijkheid om even snel op mijn fiets te springen om draad te halen. Dus vanmiddag maar langs mijn ouders en mijn schoonouders. Gelukkig hadden de laatste nog wel een heel klein rolletje zwart voor me liggen. Misschien dat ik het net red.