donderdag 28 juli 2011

Hoera!


Hoera! Meisje Plurkie is vandaag 1 jaar!


en de feestmuts in actie...

Schattig rokje voor meisje Plurkie



                                                      Een beetje groot nog...maar wel leuk !

woensdag 27 juli 2011

Ding dong..

dan staat de buurvrouw aan de deur. Met een tasje vol met leuks! Biaisband in 3 kleuren, drukknopen, naaigaren, naalden, koordelastiek en nog veel meer! Daar kan ik wel wat mee! En vanavond krijg ik spoedcursus knoopsgaten maken! En dan snel de feestjurk van meisje Plurkie afmaken want ze wordt morgen 1 jaar! Dus een drukke dag vandaag.

Fijne dag!

zaterdag 23 juli 2011

Van alles

maak ik. Maar ja nog steeds geen camera. Ik heb nog twee speelballen gemaakt, een gordijn voor mijn voordeur, de gordijnen in de keuken een heeeel stuk korter (dus heel veel stof over nu) en een super gave buttercup bag. Nu zit er in de voering ook een mobielzakje en er zit een klittenband sluiting op de tas. Ik vond op zolder een hele gave hoes voor over mijn Ikea ( I love Ikea)  klippan bank. Deze was nog nooit gebruikt...want hij past helemaal niet in mijn interieur. Deze hoes is niet meer. Een deel is dus nu een buttercup bag...en een ander stuk wordt een laptoptas voor mijn moeder. Ik hoop dat ik snel van dit alles een foto kan maken, want zo is mijn blog wel erg saai, niet waar?

dinsdag 19 juli 2011

101 tutorials voor de zomer (nou ja zomer je snapt wat ik bedoel)

101_sewing_tutorials_everything_etsy_large

Bij gebrek aan een camera, en dus een gebrek aan zelf gemaakte dingen van mijn kant, deze geweldige link. Kun je weer even vooruit, mocht je je binnen vervelen met het weer in ons kikkerlandje!

Das balen

maar dan ook echt balen. Mijn camera is er helemaal klaar mee. Waar mee vraag je? Met foto's maken helaas. Ik hoop dat ik snel weer een camera tot mijn beschikking heb, want wat is nu een blog zonder foto's?

woensdag 13 juli 2011

Ik snap het niet...

gisteravond had ik mij voorgenomen om dit te maken van mijn to-do list. Ik begon goed, echt waar! Ik heb me aan alle regels gehouden geloof ik. Ik heb een patroontje gemaakt (alweer!), ik heb verticaal mijn spelden erin gedaan ipv horizontaal en ik heb zelfs tussendoor de naden geperst met mijn strijkijzer. Ik was zo trots op mezelf, het leek namelijk net echt!

De eerste paar stappen lukten prima. Tot hier geen vuiltje aan de lucht. Ik heb het speldenkussen gemaakt met 2 van de banden eruit. Ook gelukt. Maar ja, toen kwam ik bij het mandje....En ik snap het echt niet.

In de tutorial staat er dit:


Make your thread catcher basket bottom by creating a triangle where the side seam meets the bottom. Your triangle should be 1 1/2″ wide with the seam flattened open. Mark with a pencil and sew across the bottom of the triangle.


HUH??? Er is maar 1 conclusie mogelijk in dit geval....I NEED HELP!  Ik heb van alles geprobeerd en alles weer uitgehaald. (Hulde aan een tornmesje!!!)


En nu ligt er dit op mijn tafel...zielig he?



Help anyone?

dinsdag 12 juli 2011

Pofbroek en gepimt Hema shirtje

Ik heb een pofbroek gemaakt! En hij is nog gelukt ook! Ik heb eerst een patroon (ja ja ik een patroon) gemaakt van een gewoon broekje in maat 86. Ik heb de pijpjes iets korter gemaakt, met breed elastiek in de zoom. Een zakje erop met roezelband erop. De volgende keer moet ik de boord iets hoger laten, dan kan ik het netter afwerken. En misschien de achterkant hoger als de voorkant, maar dan moet ik eerst uitvinden hoe ik dat dan doe met mijn patroon.

En het simpele witte Hema shirtje heb ik gepimt door er een applicatie op te maken. Met rechthoekje stof en weer een paar strookjes roezelband.

 Het is alleen jammer dat mijn model geen zin had. Heerlijk hoor die doorkomende kiezen. Arm Plurkie!

Kringloop vondst

Vanmorgen gevonden hier om de hoek bij de kringloop.

Het patronenblad van Het grote naaldkustenboek uit 1981! Ik had het boek al, maar het patronenblad mistte.

maandag 11 juli 2011

buttercap bag van een oude jeans


Mijn allereerste buttercup bag. Gemaakt van een jeans die ik maar 1 keer heb aangehad. En de voering is van een oud overhemd van mijn opa. Een echt gevalletje van recykleren. 

Ik heb hem in een avond gemaakt, en het lukte zomaar! Nu nog een keer een groter exemplaar. 

zaterdag 9 juli 2011

Voor vrijdag moet ik dit allemaal gedaan hebben...


deze snorren nog afmaken

deze football nog afmaken, vulling eruit en andere erin


dan nog 2 boohoo owls, iets voor 2 nichtjes van 1,5 jaar. Iemand een idee? 
En ik wil nog graag een Buttercup Bag maken van jeans.

Dat wordt bikkelen


En nog een...


Voor mijn kleine nichtje van 14 maanden.


vrijdag 8 juli 2011

Mijn eerste BooHoo Owl


Ik stel je voor aan een BooHoo Owl. Schattig toch? Ik vond hier een tutorial. Voorkant (restje katoen van het allereerste rokje dat ik maakte)  is gevuld met gewone vulling, maar de achterkant (badstof) is gevuld met rijst. Hij gaat in de vriezer en als meisje Plurkie weer een omkukeld, hebben we een super schattige coolpack! Ik ga er straks nog maar een maken. 

Zoek de ...



Ik heb die kleine groene nodig, zie je die ergens??? Ik niet.
Help me herinneren dat ik de volgende keer als ik knopen nodig heb, ze van te voren maak van fimo.

donderdag 7 juli 2011

Labeldoekje XXL

Ik heb dit idee een keer op Marktplaats gezien. En toen dacht ik, dat kan ik ook.
Een hoes met labeltjes voor om de valbeugel van mijn Bugaboo.


En mijn hemel, wat plaats ik toch een vreselijk slechte foto's! Ik heb deze ook snel met mijn mobieltje gemaakt. Maakt foto's van niks.

Recykleren!

Ik heb het al vaker hierover gehad. Ik noem het zelfs mijn missie. Ik was aan het lezen bij Boomie. Ze had het over recykleren. Dat doe ik ook, dacht ik meteen! Ik had alleen nog nooit van die term gehoord! Ze heeft het briljante idee gevat om in september een Recykleer-14daagse te houden! Hoe leuk is dat! Het gaat van start op 12 september 2011 en hier kun je er alles over lezen.

Om alvast ideeën op te doen, heeft Boomie een geweldige pagina aangemaakt op Pinterest. Dus zegt het voort, zegt het voort!

ps: Bij Boomie kun je de button vinden om op je eigen blog te planten!

Vilten slofjes

Nog voor ik mijn naaimachine had, ongeveer een 1,5 maand geleden dus, heb ik voor Plurkie vilten slofjes gemaakt. Met de hand natuurlijk want ik had nog geen machien.



Tis alleen jammer dat ik ze eigenlijk nooit aan doe, nou ja ik doe ze wel eens aan. Maar madammetje heeft ze binnen een oogwenk alweer uit. Ik heb het eigenlijk dus opgegeven. Ik ben nu bezig met een ander modelletje uit jeans dat ik haalde uit een oude spijkerbroek. Weer iets voor mijn missie!

Voor het eerst

naar de stofjesmarkt. En het viel een beetje tegen....Misschien had ik een beetje te hoge verwachtingen. Ik had beelden in mijn hoofd van een marktplein vol met kramen vol met prachtige stoffen. En dan vooral van die stoffen met prachtige prints die een beetje retro aan doen. Helaas....die waren er niet. Het marktplein was ook lang niet vol. Ik heb dan ook niet zo veel stofjes mee naar huis genomen.






dinsdag 5 juli 2011

Effie maakt: Uitslag give away

Effie maakt: Uitslag give away: "Vandaag deden boevemans en ik samen de trekking. Het mandje met het appelzeefdrukje gaat naar Kris . De troostprijsjes, alleen een appe..."

inmiddels heb ik het zeefdrukje ontvangen, de post deed er langer over dan ik wilde. En wauw wat is die mooi! Super bedankt Effie!!


Eindelijk..


Hier dan eindelijk een foto van het jurkje dat ik een paar weken geleden maakte van twee t-shirt voor mijn missie. Ik heb het rokje aan een passend rompertje gemaakt, maar er zat een vlek in die ik er niet meer uit kreeg. Er hoort ook een legging bij, maar die staat niet op de foto. Van dezelfde stof heb ik de band om het rokje gemaakt.