zaterdag 28 april 2012

Textiel verf


Voor de kleine baby pimpte ik dit shirtje. Als het een meisje is maak ik van de Jip een Janneke door er een staartje bij te maken.


vrijdag 27 april 2012

Joggingbroek maar dan anders.

De kleine meid had een dringende behoefte aan een lekkere joggingbroek. Maar ik was een beetje klaar met dezelfde broekjes die je in de winkel ziet. Compleet met prinsessentrui. Ik ben daar niet van. Dus dook eens in een oude ottobre en vond dit broekje. Eigenlijk voor jongens en eigenlijk om te maken in sweaterstof, maar ach. Merkt dat meiske niks van! Dus ik pakte een lap fleece en ging aan de gang met patroon 23 uit de eerste ottobre van dit jaar. Ik had nog nooit iets gemaakt van zo'n echt patroon. Ik rommel altijd maar een beetje aan he? Ik heb nu de zijzakken weggelaten maar verder eigenlijk wel braaf gevolgd. De broek moest wel een kilometer korter, arm kind heeft korte stampers. Toen de broek klaar was heb ik 10 minuten grijnzend er naar gekeken. Lief kwam zelfs vragen of alles wel goed was. Nu gaan we maar een bijpassende trui maken, dan hebben we een pak. En nog wel zonder prinsessen! Hoera!

O en achter de naaimachien wil ook met een emmer er naast! De drie maanden gepasseerd en nog steeds  bijna continu spugen. A ja soms heb je dat!


Hmm ik heb hem niet zo netjes opgehangen he? Dat ding trekt nu aan alle kanten! Als hij niet aan de muur hangt dan trekt hj niet hoor. Gelukkig.

dinsdag 24 april 2012

Inspiratie op komst

Nee dan bedoel ik niet de baby die onderweg is. Maar een prachtig boek!
Ik kan bijna niet wachten tot de postbode hem komt brengen. En ik hoop dat het spugen plotseling ophoudt en dat ik aan de gang kan. (Al ziet het er niet zo uit....het spugen lijkt zelfs erger te worden..)

vrijdag 20 april 2012

Tussendoortjes




 

Ik maakte deze vilten hangers tussen het spugen door. Voor meisje op haar nieuwe kamer. Ze krijgt straks een grote nieuwe kamer omdat haar kamertje de babykamer blijft. Maar die grote kamer moeten  we wel gezellig maken natuurlijk.

dinsdag 17 april 2012

Kalm an...

Tis hier behoorlijk stil. Er wordt bijna niets gemaakt hier. Er worden wel druk dingen bedacht, maar de uitvoerende fase is nog niet bereikt. Ik heb namelijk een abonnement op de dichtsbijzijnde wc of de dichtsbijzijnde emmer. Je raadt het al...zwanger van nummer 2. En werkelijk hondsberoerd. Zo misselijk dat ik zelfs al vier weken niet kan werken.

Hopelijk komt er binnenkort weer eens wat uit mijn handen. Desnoods met een emmer naast me ;)

zondag 8 april 2012

fijne paasdagen

Zo moet de pasen zijn. Snoet onder de stift, kleren smerig van de klei en mama die een mooie plop muts voor je maakt. Meisje is helemaal fan van kabouter Plop.



En ik gebruikte dit patroontje: http://hobby.blogo.nl/2010/05/20/gratis-naaipatroon-kabouter-plopmuts/

zaterdag 7 april 2012

een kruikenzak voor Belly Warmer

Een kruikenzak gevoerd met molton is toch niet zo moeilijk zou je denken. Nou wel dus. Ik ben namelijk vergeten om de naadwaarde toe te voegen. Stom he? Nu barst dat ding bijna als je er de belly warmer in doet. Zonde...


Zelfs de Jip van textielverf (Hema) is nog niet droog...

maandag 2 april 2012

Setje voor een kleine man


Geboortekaartje gescand en in spiegelbeeld afgedrukt op transfer papier. Toen de afbeelding in stukken geknipt en op een basic setje van de Hema gestreken.