woensdag 15 augustus 2012

Hoeslaken voor je bugaboo maken?

Overal op het internet kun je handleidingen vinden om hoeslakentjes voor ledikantjes te maken. Bijvoorbeeld hier. Maar ik wil graag een hoeslakentje voor mijn reiswieg van de Bugaboo. Toen meisje een baby was, had ik nog nooit achter de naaimachine gezeten en ik had er uberhaupt niet aangedacht dat ik dat zelf ook prima kon maken. Dus rommelde ik met hoezen van mijn aankleedkussen of met wieglakentjes. Maar dat wilde ik nu niet, ik wilde een hoeslakentje dat past bij mijn postzakken-kap.

Als je wilt kun je er nu ook een (of twee, of tien) maken!

Zo'n matrasje is 70x37cm maar ik wil natuurlijk dat mijn hoeslakentje er ruim omheen valt. Dus we nemen de stof een stukkie ruimer. De bakken van verschillende Bugaboo modellen verschillen iets in maat, dus mocht je aan de gang gaan, meet hem even op!

Wat heb je nodig?
  • lap stof van 55cm x 90 cm
  • baby elastiek
  • schaar
  • liniaal of iets anders om mee te meten
  • spelden
  • naaimachien
Wat moet je doen?















Let er wel op dat je je elastiek niet te strak doet. Zo'n matrasje is niet zo stevig als een matrasje van een ledikantje. O en ik ben natuurlijk maar amateur he? Het zal vast netter en veeel beter kunnen maar ja. Zo doe ik het. Misschien heb je er wat aan en anders klik je maar gauw weg!

een luierzak voor aan de muur


Ik maakte een luierzak voor aan de muur. Ik vond het bij meisje al zo vervelend dat ik steeds een hele la in mijn commode kwijt was aan luiers. Nu hoeft dat niet meer! Ook een gevalletje recykleren want ik heb hem gemaakt van een lakentje die ik had gekregen. En ik heb nog ruim over gehouden ook!

handleiding hier: Chellebel


vrijdag 10 augustus 2012

een rokje


Ik vond al een hele poos geleden dit stofje bij de Ikea in de bak met koopjes. Een gigantische lap voor maar een euro. Meisje Plurkie was gelijk verliefd op dit stofje en zeurde om een rokje ervan. Eigenlijk wel een goed idee. Ik maakte nog maar eens het kwart rimpelrokje van Iene Miene. Het meisje is er blij mee.

vrijdag 3 augustus 2012

Snel schilderijtje


Een super snel schilderijtje maakte ik. Restje katoen, stukkie postzak, twee piepkleine stukkies vilt en een klein canvasje van de action. Alles met mijn lijmpistool.

donderdag 2 augustus 2012

Hanger

Ik maakte een hanger voor op de kamer van de kleine meneer. Ik sloopte een oude van de Hema, want ik wilde de rammeltjes gebruiken. Natuurlijk in het NL/postzakken thema. Tractor, klomp (compleet met gras onder de voeten) molen en voor de kleur een rood hart. Alles gemaakt van vilt (die ik kocht bij de action! Acht vellen voor een euro!) die vilt is trouwens prima voor dit soort kleine dingetjes.