vrijdag 28 oktober 2011

recykleren...romper wordt t-shirt

Ik kreeg van mijn oma een aantal hele leuke rompers met pijpjes voor meisje Plurkie.
Alleen bleek dat een van de rompers de verkeerde maat had en dus eigenlijk een maat te klein was. Helaas kon je dat pas zien, als je de verpakking open maakte. Natuurlijk valt dat mij pas op nadat ik me al  meerdere keren hardop afvroeg waarom die romper toch elke keer open knalde als meisje Plurkie ging kruipen. Mijn oma opperde heel slim om eens op het label te kijken. Hmm dat verklaard een hoop. Hier onder zie je dus wat er van de romper is geworden. Ik heb er niet iets heel anders van gemaakt, maar ze kan hem nu nog wel een poosje aan met een andere romper met lange mouwen eronder. Missie geslaagd!
woensdag 26 oktober 2011

sneu

ik ben heel sneu..Mijn internet is stuk..nou ja mijn modem. Denken ze, de mensen van mijn provider. Of het probleem zit in de kabels van mijn straat. Nou daar ben je dan lekker mee. Geen internet, geen telefoon. Wel heerlijk rustig natuurlijk. Veel tijd om te prutsen met stofjes enzo.

Het duurt in ieder geval nog een week. Heel soms kan ik ergens even achter een laptop kruipen om het hier een beetje te updaten.


zondag 23 oktober 2011

Overgooier


Aan de buitenkant ziet het er best ok uit. Aan de buitenkant, want de binnenkant wil je niet zien.
Nee zo erg is het niet...Stofje van het stoffenspektakel, was echt belachelijk goedkoop. Tis een hele mooie dunne rib. Ik geloof dat ik voor een stuk van 2,5 bij 1.5m 2 euro heb betaald. Gevoerd met witte voeringstof.

Ik heb het patroontje (twee keer de voorkant van het Pipi jurkje, alleen de achterkant iets aangepast) zo gelijk op de stof getekend, en hij past echt precies. Gelukkig! Ik heb nog een ander winterstof liggen waar ik net zo'n soort jurkje van wil maken. Maar toch even ietsje pietsje langer en wat meer ruimte bij de okseltjes.  


zondag 16 oktober 2011

Luierzakje, pamperhoes

Ik was aan het bijlezen bij Sarah van Een huis in de straat. Zij maakte een heel mooi luierzakje. Briljant plan trouwens want mijn luiertas is een zooitje. Dus ik ook aan de gang met zo'n zakje. Ik heb de uitleg gevolgd van Eloleo en Mme Zsazsa.  Nu ik de foto's bekijk zie ik dat ik de volgende keer wel een beetje vlieseline eraan ga strijken. Misschien dat het dan niet zo flubberig is. Maar ach, deze is voor mijzelf zodat ik straks weer spullen kan vinden in mijn luiertas.zaterdag 15 oktober 2011

een uilenshirtIk maakte vanmorgen voor het eerst een applicatie op een simpel shirt van de Hema. 

vrijdag 14 oktober 2011

Kimonootje voor meisje Plurkie...


Heel leuk en makkelijk patroontje. Ik weet alleen even niet waar die vandaan komt. 

stofje gekocht op de stoffenmarkt voor 2,50 de meter. 


Stof: Nora the Mouse

En nog eentje...Ik kan er geen genoeg van krijgen...nog maar eentje. 

woensdag 12 oktober 2011

DIY Dinsdag # 3 The Audrey Cape Tutorial

Eigenlijk wil ik deze maken alleen al om de foto. Klik gauw verder om te zien hoe belachelijk simpel dit is. zondag 9 oktober 2011

slab foto's

Betere foto's. De bovenste heeft een badstoffen achterkantje en de onderste eentje van fleece. Ze sluiten allebei met klittenband. De rode heeft een strikje op de sluiting en de onderste heeft een knoopje en labeltje om het een beetje op te leuken. Ze zijn heel leuk om te maken dus ik denk dat er nog een paar volgen.

zaterdag 8 oktober 2011

Burp...in stijl


Ik maakte een slab vanavond. Met 3 stofjes bij elkaar. Erg makkelijk om te maken dus een snel cadeautje mocht het nodig zijn! Morgen volgt een betere foto hoop ik.

vrijdag 7 oktober 2011

een patroon

Eindelijk dan. Zoals ik al een hele poos geleden heb beloofd....het patroon voor de speelbal.

Ik heb hem gescand en je kunt hem hier vinden! Print het patroontje op 100 tot 130%.

Als je de speelbal maakt, zou ik het heel leuk vinden om het resultaat te zien!


donderdag 6 oktober 2011

Oudjes....
Hele mooie oude stoffen kreeg ik. Van de zus van mijn oma. Onder andere zaten deze drie in een tasje. Mooi he? Van de bovenste heb ik een heel groot stuk. Misschien wel 2,5 meter. Het is een mooie dikke katoen, qua dikte lijkt het een beetje op Ikea stof. Snap je het nog? Ben er weg van!

Stoffenspektakel in Zwolle

Ik ben woensdagmiddag nog snel even naar het Stoffenspektakel geweest in Zwolle. En de buit mag er zijn..
Ik hou van oude stofjes en ik hou van recykleren, maar soms een nieuw stofje...jammie!


deze twee zijn echt rood met wit hoor. Hmm s'avonds foto's maken zonder flits komt het niet ten goede zie ik wel. 
woensdag 5 oktober 2011

Kraamcadeautjes


Voor een klein pasgeboren jongetje maakte ik dit. Als je denkt dat het kereltje een hele rare naam heeft, (NWS op de bal) dat is niet zo. Dat is de afkorting van de naam van de school waar ik werk. Namens het team was ik verantwoordelijk voor een leuk cadeautje. Dan ga ik natuurlijk niet iets kopen. Het is ook weer een gevalletje van recykleren. Er zit een handdoek in verwerkt, een spijkerbroek, kussensloop en een heel klein stukkie nieuwe stof. 

haak student....


Announcement1

Zoals jullie weten ben ik begonnen met haken. Het poppendekentje staat nog vers in mijn geheugen...best was het niet. Daar kunnen we het lang en kort over hebben, maar das echt niet goed. Nu was online aan het zoeken naar tips en trucs en ook een beetje naar leuke patroontjes. Ja ja ik was op zoek naar patroontjes terwijl ik die dingen helemaal niet snap. Maar nu kwam ik via via bij Craftyminx terecht. En weet je wat daar is???? Een haak school! Nou ja! Das net wat ik nodig heb joh! Want ik moet en zal dat leren natuurlijk, dat snap je.
Dus ik heb bedacht dat ik maar eens naar crochet school ga. Ben benieuwd!

dinsdag 4 oktober 2011

DIY Dinsdag #2 Ladybug Bag


De tweede DIY dinsdag. Vandaag vond ik de Ladybug Bag op Innocentia. Gemaakt van een babytuniekje! Recykleren dus!


zondag 2 oktober 2011

(haak) naalden boek
Tijdens de maandelijkse naai/klei/kraal zaterdag met een vriendin maakte ik dit. Je ziet op de tweede foto dat de binnenkant best nog wat afwerking kan gebruiken. Maar kom, het is een gebruiksvoorwerp he? Je vraagt je nu natuurlijk ook af wat zij maakte. Nou dit:


En we ontdekte een naaiwinkeltje in een dorpje naast het onze! Wat een schatkamer!